Meditatie

Wat is mediteren?

Mediteren is een mentale/spirituele techniek om je geest en je lichaam rustig te maken en je vrij te maken van stress. Met regelmatig mediteren bereik je geestelijke en lichamelijke rust en ontspanning.

Meditatie is een toestand van geconcentreerde aandacht op een gedachte, vast punt, idee of een vorm van bewustzijn. Normaal gesproken richt je hierbij je aandacht naar binnen ver weg van de buiten wereld. Tijdens de meditatie hebben veel mensen de neiging om constant te worden afgeleid door nieuwe gedachten. Dit gaan we reduceren door steeds de aandacht weer terug brengt naar hetgeen waar we de aandacht op richten. In het begin zal het lastig zijn om terug te gaan naar jezelf, maar na verloop van tijd zal je merken dat het steeds makkelijker gaat en dat het uiteindelijk onbewust gebeurd.

Waarom mediteren we?

Meditatie leert je om helder van geest direct en ongekleurd naar je eigen ervaringen te kijken. Het leidt tot een intuïtief begrijpen van wie, wat en hoe je bent. Centraal staat het ontwikkelen van opmerkzaamheid. Aandachtig zijn zonder te oordelen, zonder te analyseren, zonder verwachtingen. Ontspanning en leren concentreren zijn hierbij van belang.

Wat bereiken we met meditatie?

Meditatie heeft invloed op ons lichaam en onze geest. Door meditatie worden we steeds gevoeliger en bewuster, luisteren we beter naar ons lichaam, leren we om spanningen los te laten en om onszelf tot rust te brengen.

Praktijk Nikhita biedt verschillende soorten meditatie aan.

Meditatie ter ontspanning met maximaal 4 personen
Meditatie gericht op een blokkade in het lichaam, een blokkade in het leven. Voor elke (levens)vraag is een meditatie. Deze meditatie is 1 op 1.
Kijk voor de verschillende meditaties bij behandelingen en workshops.

Klik hier voor de actuele prijzen