Babymassage voor medewerkers KDV

Lawaai,  licht, kou en warmte. Allerlei indrukken en prikkels die baby’s aan het begin van hun leven opdoen. Om zich veilig te voelen te midden van al die invloeden van buitenaf, hebben zij een gevoel van geborgenheid nodig. Wist je dat een babymassage van de ouder of verzorger kan helpen om deze gevoelens bij het kindje te versterken? Tijdens de massage ervaart het kindje dat het er mag zijn en dat het goed is zoals het is. Bovendien is een babymassage ook nog eens goed voor zijn of haar gezondheid. En nog beter: een babymassage is ook heel goed voor jou als verzorger!

Samen genieten van een babymassage

De babymassage is een vorm van een totale lichaamsmassage voor baby’s, die plaatsvindt op een lieve en ontspannen manier. Tijdens het masseren komen er allerlei stofjes vrij in het lichaam. Zo komen er, mede vanwege het huid-op-huidcontact, de geluksstofjes serotonine en endorfine vrij, net zoals het knuffelhormoon oxytocine. Hierdoor zal het stressniveau lager worden. Ook zal de hartslag trager worden, en de ademhaling rustiger worden. Maar daarnaast is een babymassage ook erg goed voor de gezondheid en de ontwikkeling van het kindje. Zo zorgt de massage ervoor dat de zintuigen van het kind worden geactiveerd. Daarnaast zorgt de massage ervoor dat de darmpjes van de baby gestimuleerd worden. Dit zorgt ervoor dat eventuele darmkrampjes verminderen. En is de baby een onrustige slaper? Na een massage is de kans groot dat de baby als een roosje in slaap valt.

De specifieke voordelen voor jou!

Goed nieuws: een babymassage heeft veel voordelen voor je kindje. Hij of zij zal er heerlijk ontspannen van worden, en verlichting ervaren van eventuele slaapproblemen of andere kwaaltjes en krampjes. Maar het masseren is ook goed voor jou als verzorger! Als medewerker van een kinderdagverblijf ren je vaak van hot naar her, en gaat je aandacht uit naar meerdere kinderen tegelijk. Door je een kindje te masseren, neem je echt even de (exclusieve) tijd voor het kindje, en voor jezelf. En ook bij jou nemen de gelukshormonen en het knuffelhormoon toe, waardoor jij je ook gelukkiger, rustiger en meer ontspannen voelt. Een echte win-winsituatie dus!

Volg een workshop!

Het mooie aan de babymassage is dat jij het als verzorger ook onder de knie kunt krijgen. Tijdens de workshop in mijn praktijk leren jullie  de fijne kneepjes van het vak. Er wordt geoefend op poppen. Heb je de workshop afgerond, dan heb je alles in huis om een baby een echte babymassage te geven zoals ze het in India bedoeld hebben. Dat betekent: heel veel mooie één-op-één-momenten, waarop je later met veel plezier en liefde zult terugkijken. Een babymassage kan gegeven worden vanaf het moment dat het kindje 6 weken oud is en kan gegeven worden aan elke leeftijd zolang het kindje het lekker vindt en rustig blijft liggen. Dus ook oudere kinderen kunnen gemasseerd worden met deze technieken.

Wist je dat …

… deze babymassage is uitgevonden in India? Daar maakt de babymassage zelfs onderdeel uit van de dagelijkse verzorging en wordt de massage ‘Shantala’ genoemd, naar de Indiase moeder die op straat haar kindje masseerde. Dit werd gezien door een Franse gynaecoloog die deze massagevorm introduceerde in Europa.

Praktische informatie:

De workshop bestaat uit een 2 uur durende bijeenkomst. Tijdens deze workshop leren jullie hoe je de massagegrepen moet uitvoeren en leer ik jullie om goed naar de lichaamstaal van een kindje te kijken. Ook leer ik jullie over wat geschikte oliën zijn.

Deze workshop is uit te breiden met hapjes in verschillende thema’s en maak er zo met elkaar een gezellig personeelsuitje van.

Maximaal 6 deelnemers (afhankelijk van de coronamaatregelen)

Meenemen:

Per persoon een pop van circa 50 cm, liefste met een hard lijfje.

Kosten:

Workshop: per persoon € 50, dit is inclusief een syllabus, koffie/thee/koekje. Per KDV krijgen jullie ook een massageolie.

Workshop uitbreiden met:

  • Hapjes (keuze uit diverse thema’s) + water (plat/bruis): per persoon €15
  • High tea + diverse theesoorten: per persoon €15

Neem contact op voor meer informatie over de thema’s en beschikbaarheid.

info@nikhita.nl