Babymassage

Lawaai, licht, kou en warmte;  allerlei indrukken en prikkels die baby’s aan het begin van hun leven opdoen. Om zich veilig te voelen te midden van al de invloeden van buitenaf, hebben zij een gevoel van geborgenheid nodig. Wist je dat een babymassage van de ouder of verzorger kan helpen om deze gevoelens bij je kindje te versterken? Tijdens de massage ervaart je kindje dat het er mag zijn, en dat het goed is zoals het is. Bovendien is een babymassage ook nog eens goed voor zijn of haar gezondheid. En nog beter: een babymassage is ook heel goed voor jou als ouder!

Samen genieten van een babymassage

De babymassage is een vorm van een totale lichaamsmassage voor baby’s, die plaatsvindt op een lieve en ontspannen manier. Tijdens het masseren komen er allerlei stofjes vrij in het lichaam. Zo komen er, mede vanwege het huid-op-huidcontact, de geluksstofjes serotonine en endorfine vrij, net zoals het knuffelhormoon oxytocine. Hierdoor zal het stressniveau lager worden. Ook zal de hartslag trager worden en de ademhaling rustiger. Tevens is een babymassage ook erg goed voor de gezondheid en de ontwikkeling van je kindje. Zo zorgt de massage ervoor dat de zintuigen van je kind worden geactiveerd en worden de  darmpjes van je baby gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat eventuele darmkrampjes verminderen. En is jouw baby een onrustige slaper? Na een massage is de kans groot dat jouw baby als een roosje in slaap valt.

De huid is het grootste tastzintuig van het menselijk lichaam, de huid zit vol met zenuwuiteinden die belangrijke informatie doorgeven aan de hersenen. Al bij de geboorte van een baby is de tastzin goed ontwikkeld omdat het gehoor en het zicht nog niet volledig zijn ontwikkeld. Een baby vertrouwt dus op zijn of haar tastzin en is alles gericht op aanraking; het zoeken naar de tepel, het vasthouden wat een geborgen gevoel geeft enzovoort. Door babymassage zal deze tastzin verder ontwikkelen en bevredig je als ouder/verzorger de behoefte van een baby aan een veilig lichamelijk contact.

De specifieke voordelen voor jou als ouder/verzorger!

Goed nieuws: een babymassage heeft veel voordelen voor je kindje. Hij of zij zal er heerlijk ontspannen van worden, en verlichting ervaren van eventuele slaapproblemen of andere kwaaltjes en krampjes. Maar het masseren is ook goed voor jou als ouder! Als (jonge) moeder ren je vaak van hot naar her en gaat je aandacht uit naar honderd dingen tegelijk. Door je kindje te masseren, neem je echt even de (exclusieve) tijd voor je kindje en voor jezelf. En ook bij jou nemen de gelukshormonen en het knuffelhormoon toe, waardoor jij je ook gelukkiger, rustiger en meer ontspannen voelt. Een echte win-winsituatie dus!

Volg een workshop!

Het mooie aan de workshop babymassage is dat jij het als ouder of verzorger ook onder de knie kunt krijgen. Tijdens de workshop in mijn praktijk leer je de fijne kneepjes van het vak. De lessen worden uiteraard aangepast aan de behoeften en het ritme van de baby. Heb je de workshop afgerond, dan heb je alles in huis om je baby een echte babymassage te geven zoals ze het in India bedoeld hebben. Als ouder ben jij dus in staat om nog heel lang zelf je kindje te masseren. Dat betekent: nog heel veel mooie één-op-één-momenten, waarop je later met veel plezier en liefde zult terugkijken.

Wist je dat …

… een babymassage is ontdekt in India? Daar maakt de babymassage zelfs onderdeel uit van de dagelijkse verzorging en wordt de massage‘Shantala’ genoemd.

… vanaf 6 weken een baby gemasseerd kan worden en dat je dat kunt blijven doen net zo lang totdat je kindje niet meer stil blijft liggen. Veel oudere kinderen vinden het masseren nog steeds prettig.

Praktische informatie:

De workshop bestaat uit 2 bijeenkomsten van elk een uur. Tijdens de eerste bijeenkomst leer je hoe je de voorzijde van jouw baby moet masseren, bij de tweede bijeenkomst gaan we de massagetechnieken van de voorzijde herhalen en leer ik jou hoe je de rugzijde van jouw baby moet masseren.

Meenemen:

voeding voor de baby, mocht je kindje na afloophongerig zijn.

een dikke handdoek

Kleding: trek je kindje en jezelf makkelijk zittende kleding aan. Als je het fijn vindt mag je ook een korte broek aan om zo beter huid op huid contact met je kindje te maken.

Kosten:

Voor de complete workshop (2 bijeenkomsten, koffie/thee, handleiding en een flesje massageolie) betaal je €75 inclusief BTW

Let op!

Minimaal een half uur voor aanvang van de massage geen voeding meer geven i.v.m. spugen!

Klik hier voor alle tarieven

Voor Kinderdagverblijven, gastouder(bureaus) gelden andere tarieven.
Bij interesse, stuur een mail naar info@nikhita.nl.